szerző:
MLF
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Távozik a Sanomától Ómolnár Miklós, helyét a Story élén a Zuschlag-könyv szerzője, Szalai Vivien veheti át. A finn vállalat tavasszal bejelentette, hogy kivonul a magyar piacról, és megegyezett a portfolió eladásáról a magyar Centrál Csoporttal.

Távozik a Story és a Best főszerkesztője, Ómolnár Miklós a Sanoma médiavállalat egyik emblematikus figurája – értesült a hvg.hu több forrásból is. Utódja Szalai Vivien a Zuschlag-könyv szerzője lett. Cégen belüli források szerint hivatalosan még nem jelentették be a váltást, de a Story munkatársai már mind tudnak róla, és egy forrás szerint "sokkolta őket" mind Ómolnár leváltása, mind Szalai feltűnése.

Szalai Vivien
©

A finn tulajdonban lévő Sanoma, a Nők Lapja, a Story, a Best, illetve a Story TV tulajdonosa áprilisban jelentette be, hogy eladja magyarországi portfolióját. Ha az üzlet lezárul, az új tulajdonos a Centrál Csoport lesz. A csoportot a Wizz Air légitársaság egyik befektetőjeként ismerté vált Varga Zoltán neve fémjelzi. A Sanoma Zrt. tavaly 17,3 milliárd árbevétel mellett 293 millió veszteséget termelt (2012-ben még 200 milliós nyeresége volt a cégnek).

A börtönkönyvek szerzője az utód

Információink szerint Ómolnár helyét Szalai Vivien veszi át, aki még az országgyűlési választások előtt adta ki a börtönbe került volt MSZP-s politikusról, Zuschlag Jánosról szóló könyvét. A Fidesz-közeli tulajdonba került Napi Gazdaság Kiadó által kiadott Zuschlag-könyv a választások előtt jelent meg. Szalai jegyezte a Magyar börtönpokol című kötetet is, amely az ittas állapotban okozott közúti baleset miatt börtönre ítélt Stohl András színész történetét dolgozta fel.

A cikkünk megjelenése után az Index szakblogja azt írta, a Best főszerkesztését a Sanoma nem Szalaira bízza, ezt a lapot valószínűleg Sándor Anikó veszi majd át, aki korábban is a Best munkatársa volt. Sándor viszont a cikkünk alá azt kommentálta, majd szóban is megerősítette, hogy ő semmiképpen nem veszi át Ómolnár helyét, a Comment:com értesülése nem helyes, fel sem kérték a Best élére.

©

Ómolnár zenei szakíróként indult. Dolgozott közszolgálati és kereskedelmi rádióban, volt kisgazda parlamenti képviselő. A Story és a Best főszerkesztőjeként őt tartják a minőségi bulvár megteremtőjének. Kerestük Ómolnárt, de csütörtök délután nem vette fel a telefonját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Vállalkozás

Lelép a Sanoma a magyar médiapiacról?

Nem kizárt, hogy eladja a finn tulajdonos a Sanoma Media Budapestet – írja az mmonline. Magyarország egyik legnagyobb kiadóvállalata iránt több nagy hazai és nemzetközi médiacég érdeklődik. Közülük az egyik legkomolyabbnak a Közép-Európában az idén nagyon komoly expanzióba kezdő Burda Internationalt tartják. Kérdés, hogy egészben vagy darabokban kel majd el a tavaly 17,7 milliárdos bevételt összehozó médiacég.