szerző:
hvg.hu

Még el sem kezdődött a kampány, máris rendkívül izgalmasnak tűnik a veszprémi időközi választás. Egymás után jönnek a fontos bejelentések, ma éppen Orbán Viktoré. Ovádi Péter, a korábban emlegetett fideszes jelölt visszalépett, helyette Mihalovics Péter, a Fidelitas országos választmányának vezetője indulhat. Akárki is a jelölt, a párt elnöksége már rábólintott.

Orbán Viktor pénteki közrádiós interjújának a legvégén derült ki, hogy megvan a Fidesz jelöltje a veszprémi időközi választásra.

A jelölt személyére már a párt elnöksége is rábólintott. Orbán azt mondta, a jelöltet a térség korábbi országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor EU-biztos terjesztette elő, de a korábbi sajtóhírekkel ellentétben nem Ovádi Péterről, Navracsics titkáráról van szó. Ugyanis, mint arról beszámoltunk, Ovádi visszalépett.

Ovádi helyett a legnagyobb eséllyel Mihalovics Péter, Navracsics korábbi közigazgatási minisztériumi kabinetfőnöke indulhat, aki a Fidelitas országos választmányát is vezeti, valamint a fejlesztési tárcánál a Bakony–Balaton-térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos - írta a VS.hu.

Navracsics Tibor, Mihalovics Péter
©

Bár Orbán az interjúban azt mondta, igazából nem a kétharmad megtartása, hanem a veszprémiek érdeke a fontos, a választással kapcsolatban mindenkit az izgat, vajon megdönthető-e a Fidesz kétharmados többsége.

Bombahírek az előkampányban

Bombaként robbant a múlt héten a hír, hogy Simicska Lajos is szeretne elindulni az időközi választáson. Ennek a manővernek a magyarázatát azóta is keresik az elemzők. Orbán Viktor a Fidesz csütörtöki elnökségi ülésén azt mondta, utánajárt Simicska indulásának, és egészen biztos benne, hogy Simicska végül nem jelölteti magát.

A Közgép-vezér bejelentkezése volt az elsődleges oka annak, hogy Török Gábor politikai elemző végül mégis elállt a napokon át lebegtetett jelöltségtől.

Közben kialakult az is, hogy kit támogat a választáson a baloldali ellenzék. Kész Zoltán, a Polgári Platform neolibeális elnöke mögé egymás után beálltak a baloldali pártok.

Kivéve az LMP, amely saját jelöltet állít. Schiffer Andrásék pártja inkább egy olyan jelöltet keresne, aki az összes ellenzéki párt szavazójának is elfogadható, köztük az MSZP-nek és a Jobbiknak is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!