szerző:
hvg.hu

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport elkészítette a válaszvideót arra a rendőrségi oktatófilmre, amelyet novemberben a pécsi rendőrség készíttetett, és amely a "Tehetsz róla, tehetsz ellene" szlogennel próbált volna fellépni a nemi erőszak ellen.

Novemberben a pécsi rendőrség tette közzé a "Szelfi" című oktatófilmjét, amelyben három, szexisen öltözött fiatal lány iszik és bulizik, majd az egyiküket a videó végén megtámadja egy férfi. A rendőrség a "Tehetsz róla, tehetsz ellene" szlogennel tette közzé a videót, amely óriási felháborodást váltott ki több szervezetből is, mondván, hogy a rendőrség ezzel azt üzeni, hogy a miniszoknyában bulizó nők valójában tehetnek arról, ha nemi erőszak áldozataivá válnak.

A "Nem tehetsz róla, tehetsz ellene" csoport most "Szelfi béta" címmel elkészítette a válaszvideót a rendőrségi kisfilmre, azzal a céllal, hogy megmutassák, "hogyan lehetett volna ugyanezt jól" kommunikálni. A válaszvideóban szintén három lány indul bulizni, isznak és férfiakkal ismerkednek, egy kapucnis férfi pedig végig figyeli őket. A videó végén a kapucnis férfi az egyik hazainduló lány után indul, de nem támadja meg, hanem felajánlja, hogy hív neki egy taxit. A videó ezzel azt próbálja üzenni, hogy úgy lehetne elkerülni a nemi erőszakot, ha figyelünk egymásra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!