szerző:
MTI

A magyar főpolgármester megígérte moszkvai kollégájának, hogy helyet találnak majd egy újabb Moszkva térnek.

A magyar és az orosz főváros közötti együttműködési megállapodás előkészítéséről egyezett meg moszkvai látogatása során Tarlós István, Budapest főpolgármestere Szergej Szobjanyinnal, az orosz főváros vezetőjével. Jövő januárban a megállapodás egyeztetésére Budapestre várják a moszkvai kormányzat egyik miniszterét, a dokumentumot pedig ugyancsak 2015-ben valószínűleg alá fogják írni - mondta Tarlós István pénteken.

Tarlós István elmondta, biztosította az orosz főpolgármestert arról, hogy - mint azt Budapest évekkel ezelőtt megígérte - méltó helyet találnak a Moszkva tér elnevezésnek a magyar fővárosban. Ha nem is a régi helyén, de méltó környezetben. Nem ez volt azonban a budapesti főpolgármester által nagyon jó hangulatúnak nevezett beszélgetés legfontosabb eleme, hanem az együttműködési megállapodás előkészítésének megkezdése.

©
Tarlós István a múlt héten a Népszabadságnak azt mondta, hogy azért utazik e héten Moszkvába, hogy rendezzék a három évvel ezelőtti átnevezésekor (a Moszkva tér ekkor kapta a Széll Kálmán tér nevet) kirobbant konfliktust és bővítsék a kapcsolatokat.