szerző:
MTI

A Hungária Értékpapír Zrt. négy munkatársát vette őrizetbe a rendőrség.

Négy embert vettek őrizetbe a Magyar Nemzeti Bank feljelentése nyomán csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban – közölte a rendőrség pénteken a honlapján. Azt nem írták, melyik ügyről van szó, mindössze annyit közöltek, az MNB feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ügyben a nyomozók házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le, négy embert gyanúsítottként hallgattak ki, majd őket bűnügyi őrizetbe vették. Később kiderült, hogy a legújabb brókerbotránnyal van kapcsolatban az ügy.

"A ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt. négy munkatársának előzetes letartóztatásának elrendelésére nyújtott be iratokat a Nemzeti Nyomozó Iroda a Pest Megyei Főügyészségre" – közölte a hvg.hu-val a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla.

Rengeteg feljelentés született

Az utóbbi időben az MNB több pénzintézetnél indított vizsgálatot, elsőként a Buda-Cash Brókerháznál. Február 24-én Windisch László, az MNB alelnöke bejelentette, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek. Kifejtette: a Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette annak működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is hozott korlátozó intézkedéseket.

Március 3-án az MNB bejelentette, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél történt, a jegybank álláspontja szerint bűncselekmények gyanúját felvető események miatt.

Csütörtök este pedig részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

©

Orbán Viktor pénteken, a szokásos rádióinterjújában arról beszélt, hogy ha a kormány irányítaná az igazságszolgáltatást, már kattanna a bilincs a Buda-Cash-botrányért felelősök kezén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!