szerző:
hvg.hu/MTI

Az európai vezetők által "importált" bevándorlókról adott interjút Orbán Viktor egy cseh lapnak. Annak leiratát az MTI szombaton reggel leközölte, aztán visszavonta.

A Lidové Noviny című cseh napilapnak adott Orbán Viktor-interjú részleteit közölte szombaton reggel az MTI, az erről szóló hírt a hvg.hu is átvette, Orbán problémája: a bevándorlók baloldali szavazók lettek címmel. 

A délelőtt folyamán azonban a távirati iroda azt közölte, hogy az európai menekülthelyzetről szóló interjú végeredményben nem is jelent meg a cseh lapban, hanem annak jövő hét szombati számában közlik majd.

Az MTI így az erről szóló anyagot visszavonta, a hvg.hu pedig a hírügynökséggel kötött szerződése értelmében a változásokat át kell, hogy vezesse. Az itt egyszer már megjelent interjúrészletekkel tehát várhatóan a jövő szombaton találkozhatnak majd olvasóink.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!