szerző:
hvg.hu

Újabb nyílt levelet fogalmaztak meg az egészségügy kritikus helyzetéről az elégedetlen orvosok. Most már 781-en írták alá az üzenetet, amelyet Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének címeztek.

Gyökeres reformok nélkül nem biztosítható tovább a betegek biztonságos gyógyítása és az egészségügy dolgozói tenni szeretnének azért, hogy az állam megteremtse polgárai számára a tisztességes ellátás kereteit – írta nyílt levelében Balog Zoltán Emmi-miniszternek a mozgalmat elindító 1001 orvos hálapénz nélkül elnevezésű csoport.

A decemberi első üzenetet 64 orvos írta alá, a mostani nyílt levelet viszont 781-en. Több kérdést is megfogalmaztak a szaktárcának, például hogy meddig tűrik a hálapénz jelenlétét az egészségügyben, mikor hívnak össze széleskörű szakértői kerekasztalt az egészségügy szereplőivel, és milyen konkrét intézkedéseket hoznak az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsüléséért idén.

A levélben az állampolgároktól azt kérik, hogy szánjanak a jövőjükre 30 másodpercet, és ők is küldjék el a fenti kérdéseket az Emminek az [email protected] címre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!