szerző:
hvg.hu

Két rendőr megsérült, amikor megdobálták őket kővel a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban élő menekültek. Az egész azzal kezdődött, hogy hárman összevesztek azon, hogy ki használja az internetet.

Dulakodásig fajuló vita tört ki három menekültügyi őrizetes férfi között a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektumában péntek délután öt órakor. A vita tárgya az internethasználat volt - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta a verekedőket. Az őrizetesek összeverődött 20-25 fős csoportja kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat.

A rendőrség megnövelte a helyszínen tartózkodó rendőri erők létszámát, megakadályozta a fogva tartottak kitörését, a további rongálást, a hangadókat kiemelte. A helyszínen jelenleg minden fogva tartottra két rendőr jut. Az összetűzés során két rendőr megsérült.

A rendőrség beavatkozását követően a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban helyreállt a rend - közölték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!