szerző:
hvg.hu

"Mahir-ügyben már mintha üzengettek volna a központi hatalom lojális képviselői" - mondja Magyar György köztiszteletnek örvendő ügyvéd, aki a Népszavának adott, ma megjelenő interjújában kikérte magának a "sztárügyvéd" megnevezést, azt szerinte ugyanis Torgyán József hozta a közbeszédbe, s amúgy sem helyén való a kifejezés. A Népszabadság címlap sztorijában a rákbetegségről, a "magyar kórról" cikkezik, míg a Magyar Hírlap szerint "minden próbát kiállt a jogi, fizikai és élőerős magyar határvédelem." A Magyar Idők pedig Angela Merkel zuhanó népszerűségéről értekezik a címlapon. A Blikk is hatalmas felfedezést tett az első oldalon induló anyagában: Palácsik - most már Vajna - Tímea, még mielőtt Vajna felesége lett volna, dolgozott. Nem is akárhol, ahogy a bulvárlap írja a "pornópápaként ismert" Gattyán György cégbirodalmában. Lapszemle.

Ezen a hétvégén is akad érdekes olvasnivaló a magyar napilapokban, amelyek közül talán az egyik a Népszavában megjelent Magyar György interjú lehet. A cikkben az ügyvéd a Simicska Lajos érdekeltség Mahir Cityposter Kft. és a Főváros közötti üzleti vitáról is beszél a lap újságírójának, aki arról is kérdezi az ügyvédet, hogy kapott emiatt az ügy miatt, vagy esetleg más ügyek miatt fenyegetéseket. "Mahir-ügyben már mintha üzengettek volna a központi hatalom lojális képviselői"  - mondja a köztiszteletnek örvendő ügyvéd. Arra a kérdésre pedig, hogy mit gondol a bíróság illetve az ügyészség függetlenségéről, illetve, hogy erre a kérdésre egyáltalán mer-e válaszolni, azt mondja: "Minden kérdésre merek válaszolni", majd ezt követően először kerüli a választ, végül kiemeli, vannak ugyan rossz példák, "de a személyes tapasztalatom az, hogy megőrizték függetlenségüket." Igaz, az ügyészségnél Magyar szerint már "egy kicsit más a helyzet."

A Magyar Hírlap is egy interjúval indítja a lapot, mégpedig Kovács Zoltán kormányszóvivővel beszélgetett a lap egyik újságírója. A szóvivő szerint megbukott az uniós migránspolitika, éppen ezért is szükséges az alaptörvény módosítása, amelynek lényege, hogy indokolt esetben kihirdethető legyen a terrorveszélyhelyzet. Kovács szerint az elmúlt év bizonyította, hogy szükség van erre, s a baloldal minden olyan lépést támad, "amelyre szükség volt, illetve van a bevándorlási kírizis kezeléséhez." Továbbá az Urópa Tanács emberi jogi biztosa éppen azt a "szabályozást kréi számon rajtunk, amely a szemünk előtt látványosan megbukott Európában."

Ahogy a Magyar Hírlap, úgy a Magyar Idők is foglalkozik Angela Merkel zuhanó népszerűségével. Utóbbi lap szerint a kölni események óta a német kancellárral egyre több német választópolgár elégedetlen, s Merkelt elődje, a szociáldemokrata Gerhard Schröder is erős kritikával illette. A ZDF országos közszolgálati televízió felmérése szerint a választópolgárok 57 százaléka nem ért egyet a kormányfőjük intézkedéseivel. S természetesen a lap megemlíti azt is, hogy természetesen folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése is a kötelező betelepÍtési kvóta ellen, amit eddig 1,8 millióan írtak alá.

A Magyar nemzet a címlapján ezt a kérdést szegezi neki olvasóinak: Terrorveszély bemondásra? Vagyis az induló anyag szintéán az alaptörvény módosításával foglalkozik, amit "egyöntetűen kritizáltak a Magyar Nemzet által megkérdezett szakértők." A kijárást, a kapcsolattartást, a gyülekezést és egyéb szigorításokat is tartalmazó különleges jogrend az egyik szakértő szerint "észak-koreai közállapotokat teremthet az országban akár egy blöff vagy egy téves hírszerzési információ alapján."

A Népszabadság arról ír vezető anyagában, hogy Európán belül Magyarországon betegszenek és halnak meg a legtöbben daganatos betegségben az OECD és az Európai Bizottság legutóbbi körképe szerint.

Ennél sokkal vidámabb, sőt, lélekmelengetőbb témával jött ki a Blikk egy olvasójának köszönhetően, aki tízezer forintot is kap azért, mert elküldte a lapnak Palácsik Tímea egy régebbi önéletrajzát. Az anyag legnagyobb felfedezése, hogy a most már legfontosabb jellemzőjeként Andrew Vajna feleségeként emlegetett Tímeának biztosan van diplomája - ellentétben Farkas Flóriánnal, akinek Nol.hu szerint  nem biztos, hogy van  - ráadásul, nem is akármilyen: a Miskolci Egyetem gazdaságtudományi szakán végzett marketingesként. Sőt, a lap felfedezése szerint tíz évvel ezelőtt, 2006 és 2007 között az akkor még Palácsik Tímea dolgozott is, a "pornópápaként ismert" Gattyán György cégcsoportja által tulajdonolt, felnőtt-tartalom szolgáltatást nyújtó oldalt üzemeltető cégek egyikénél tevékenykedett, "online hirdetési és account menedzserként.

A Nemzeti Sport szerint pedig kapósak lettek a magyar aranylábú futballisták, van, aki iránt a Chelsea érdeklődik. Nos, az angol klub kiszemeltje szerintük Nagy Ádám, a Fradi fiatal tehetsége, aki már a válogatottban is megmutatta, kiváló futballista. Persze, az átigazolási szezon elején még korai lenne egyből elkönyvelni, ki, hová igazol majd, a Nemzeti Sport azonban szeret általában az ilyesmiről fantáziálni.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!