szerző:
hvg.hu

Két magyar bűnöző is felkerült az Europol új toplistájára, amely a legkeresettebb szökésben lévő európaiakról szól.

Europe's Most Wanted címmel új portált indított pénteken az Europol, amely a legkeresettebb szökésben lévő európai bűnözőket mutatja be aránylag részletes leírással és fotóval.

©

A toplistának is tekinthető felsorolásban szerepel például Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások egyik gyanúsítottja is.

A 45 név és arc között két magyart is találunk: Varjú Tibort, a Koszi klán utolsó szökésben lévő tagját, akit korábban 13 évre ítéltek egy pénzszállító kocsi kirablásának kísérletéért. A rabláskor több lövést is leadott az automata fegyveréből, sőt, egy kézigránátot is dobott a pénzszállítóra.

Az Europol toplistáján szereplő másik magyar a Varjú becenéven is ismert Farkas Róbert, aki 2000 és 2001 között tizenhét fegyveres rablást követett el és összesen 1,6 millió eurónyi pénzt zsákmányolt. A 38 éves férfi nem jelent meg a bíróságon, ezért keresik.

Mindegyik szökevény oldalán akár név nélkül is jelezheti bárki, ha van információja az illető tartózkodási helyéről vagy más módon tudja segíteni a hatóságokat a bűnözők kézre kerítésében.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!