szerző:
MTI

Ezt mondta legalábbis Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke, miután a testület tagjai zárt ülésen tájékozódtak a felerősödő illegális bevándorlásról és a terrorveszélyről. Németh Szilárd fideszes alelnök szerint igenis van terrorfenyegetettség, amire az angol iskolát ért bombafenyegetéseket hozta fel példának.

Magyarország terrorfenyegetettségéről és a déli határokon ismét erősödő illegális bevándorlásról is tájékozódott keddi zárt ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

Az ülés után a sajtónak nyilatkozva Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke és a többi ellenzéki képviselő egybehangzóan arról számolt be: nincs arra vonatkozó információ, hogy konkrétan, érdemben nőtt volna Magyarország terrorfenyegetettsége. Ezzel együtt azt is elmondták: Magyarország déli határszakaszán valóban ismét több illegális migráns jelent meg.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke azt hangsúlyozta: az illegális migráció és a terrorveszélyhelyzet kezelésében Európában nincs meg a szükséges összefogás, miközben a szakma arra figyelmeztet, hogy növekvő terrorveszélyhelyzettel kell szembenézni. Ez alól Magyarország sem kivétel - emelte ki a kormánypárti politikus, példaként említve a budapesti angol iskolát ért fenyegetéseket.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!