szerző:
hvg.hu

A festőként dolgozó Lakatos Norbert viszonozni akarta a kistarcsai kórház dolgozóinak kedvességét, ezért saját költségén kifestette a gyerekosztály egyik helyiségét. A férfi képeket is posztolt az akcióról, amit rengetegen lájkoltak és osztottak meg.

“Nem olyan régen a kislányom bent volt a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban pár napot, az orvosok nagyon lelkiismeretesen bántak vele és az anyukájával. Gondoltam, értékelem az erőfeszítésüket, és valahogy meghálálom. Én festőként keresem a kenyerem. És amilyen állapotok közt kell dolgozniuk, na az kiakasztó. Nem is volt kérdés, miben való lesz a hálám. Felajánlottam hát én is a szakmai tudásom ingyen és bérmentve, hogy igényes környezetben legyenek. Szükség van a segítségre, hogy ezek az emberek (doktorok, nővérek, ápolók) ne veszítsék hitüket a hivatásukban! – írta Facebook-oldalára Lakatos Norbert, aki a festés előtt és utána készült képeket is csatolt a poszthoz, ami hamar bejárta az internetet.  A bejegyzést, amit eddig több mint 1800-an osztottak meg, a Roma Sajtóközpont szúrta ki.

A hálás apuka
©

Az Index megkeresésére a kistarcsai kórház orvosigazgatója, Némedi Mária elmondta, hogy a történet igaz, a hálás apuka valóban kifestett egy irodahelyiséget a gyerekosztályon. A kislány még múlt héten feküdt be a kistarcsai kórházba, ahol biztosították a kislány szüleinek, hogy éjjel-nappal a gyerekük mellett lehessenek.“Mindenképpen tenni akart azért, hogy a hálát kimutassa, mi pedig ezt nagyon értékeltük. Az osztályvezető főorvossal kiválasztottak egy irodahelyiséget és egy színt, a férfi pedig a hétvégén saját pénzéből megvásárolta a festéket, és megcsinálta a festést” – mesélte az igazgató. Azért nem egy teljes kórtermet választottak a kifestésre, mert azok tele vannak betegekkel. Mivel a kórháza amúgy is ráfért a felújítás, megköszönték a férfi felajánlását és munkáját.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!