szerző:
hvg.hu

A TV2-n futó Ezo TV egyik jósa azzal a mesével kérte el egy nő 3 millió forintos örökségét, hogy leveszi a pénzről a rontást. El is utalták neki az összeget, de nem küldte vissza. A bíróság csalásért egy év börtönre ítélte, amit két évre felfüggesztettek – írja a 444.hu és a Bors.

A Stephanus néven ismert Ezo TV-s tisztánlátó 2011-ben mondta a nőnek, hogy utalja át neki a családi örökségét, mert így le tudja venni a pénzről a rontást, ami után az asszony végre sikeres vállalkozást indíthat majd. A nő ezt elhitte, elutalta a pénzt, de nem kapta vissza, ezért feljelentette a tévés jóst – olvasható a 444.hu-n.

Stephanus, polgári nevén Borda István állítja, hogy vissza akarta adni a pénzt, egy részét már törlesztette korábban, de a bíróság úgy ítélte meg, amikor kölcsönkérte az összeget, nem volt reális esélye arra, hogy egyszer visszaadja. A jós azzal védekezett, hogy az enyhe ítélet ellenére pszichésen kikészült, kórházba került.

Stephanus, úgy tudni, nemcsak ennek a nőnek tartozik rengeteg pénzzel. Bors szerint egy Svájcban élő asszony 7 év alatt összesen több mint 20 millió forintot költött Stephanus rezsijére, születésnapjára, de ebből egy forintot sem kapott vissza tőle. A történet ugyanakkor zavaros, azt sem tudni, hogy a 20 millió forint kölcsön vagy sima támogatás volt.

Az alábbi videón Stephanus látható az egyik tévéműsorában.