szerző:
hvg.hu

Habony Árpád 2007-ben a lakodalmát a Szépművészeti Múzeum igazgatója, Baán László szerint azért tarthatta ingyen a múzeumban, mert úgy ítélték meg, hogy ez előnyös "a múzeum társadalmi kapcsolatainak és támogatottságának erősítése érdekében". Lázár János azonban nem tudta megmondani, hogy Habony hasonlóan fontos személy lenne-e, mint amilyen a Fidesz kormányzása előtt volt.

Bár Lázár János miniszter elismerte, hogy kap politikai tanácsokat, mert "kiváló politikai szakértőnek" tartja, de nem tudta megválaszolni, hogy Habony Árpád most legalább olyan fontos ember-e, mint volt a 2007-es lakodalma idején. Habony akkoriban már a Fidesz egyik vezető kommunikációs szakemberének számított, bár tanácsai ellenére elbukta a Fidesz a 2006-os választásokat. Habonynak akkoriban csak a Fideszen belül volt fontos pozíciója, Baán László szerdai, Indexnek megküldött nyilatkozata szerint indokolt volt 2007-ben, hogy ingyen biztosítsák a Szépművészeti Múzeumot a tanácsadó lakodalmára.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!