szerző:
MTI

A határzár fontos műszaki akadály, amely nélkül esélyünk sem lenne a migrációs hullám feltartóztatására – mondta Bakondi György, a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója kedd reggel a köztévében.

Tavaly, a zárás előtt 8-10 ezer illegális bevándorló lépett be az országba, ha nem lenne határzár, sok százezer migráns tartózkodna ma Magyarországon – mondta Bakondi György.

A román-magyar határszakaszról azt mondta, a román határőrizeti szervek eredményesen működnek együtt a magyarokkal, jelenleg nincs szükség arra, hogy ott is megépítsék a kerítést.

Hozzátette, az előkészítő munkák, például a tereprendezés megtörtént, de nem indokolt az azonnali intézkedés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!