szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap, öt hír: amiről ma este beszélnek. 86 évesen elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze; Áder János húga veszi át jövő keddtől a Klik vezetését; Erdősi Lászlóné, a népszavazás hőse a nyilvánosság elé lépett, hogy elmondja, ő egy magánszemély; Orbán kvótanépszavazása kiverte a biztosítékot Európában; és lassan elenyészik a nagy múltú Zsolnay-gyár.

- Tudja, végül is miért kezdeményezett népszavazást kopasz, kigyúrt férfiak gyűrűjében Erdősi Lászlóné? Egyszerű: mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemély tette ezt meg. Teljesen biztos, hogy így van, ő maga jelentette ki egy közleményben. Aki nem hiszi, úgy járt. Márpedig láthatóan vannak, akik nem hiszik, egy ismeretlen netnépművész például a Google Mapsen foglalt erről állást, amikor műholdas nézetben azt jelezte: az Alkotmány utcában valójában a Nemzeti Választási Csalási Iroda található. Közben mind több gyanú fogalmazódik meg arról, miért éppen a herceghalmi polgármester felesége nyomta le az MSZP politikusait. A történetben pedig felbukkan egy ismerős név: Mészáros Lőrincé. Ráadásul kamulevéllel próbálták az Ultras Liberire kenni a keddi botrányt a választási irodánál.

- Február 29-én közös megegyezéssel elküldik a Klik vezetőjét, Hanesz Józsefet. Nem fogja kitalálni, ki veszi át a kormány szerint jól bevált intézményfenntartó irányítását: Áder János húga, Pölöskei Gáborné. Az a Pölöskeiné, akinek Czunyiné volt államtitkár helyetteseként is sok kritika érte a munkáját, például egy tavaly októberi Fidesz-frakcióülésen.

- Orbán Viktor kvótanépszavazása kiverte a biztosítékot Európában. A helsinki kormány egyik tanácsadója például azonnal szintén referendumötlettel állt elő, ebben viszont azt feszegetné, adjanak-e Magyarországnak a finn és egy egyéb európai polgárok eurómilliárdokat. De röpködnek itt más milliárdok is: kiderült például, hogy a kormány hárommilliárd forinttal is megtolja a népszavazási kampányt. Orbán Viktor pedig különböző európai lapoknak indokolja a lépését, például azzal, hogy valójában a zsidókat és a melegeket védi a kezdeményezéssel.

- Nagy veszteség érte csütörtökön Magyarországot, a magyar kultúrát: elhunyt Psota Irén, a nemzet színésze. A kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt 86 évesen, álmában érte a halál. Idézzen fel velünk öt felejthetetlen pillanatot ebből a fantasztikus életútból.

- Mostanra kiderült, nagyon nagy a baj az egykori magyar büszkeség, a Zsolnay-gyár körül, amely bő egy évtizeddel az után került újra állami gyámság alá, hogy a pécsi önkormányzat kiverekedte magának az államtól. Az elmúlt 10 évben befektetők jöttek és mentek, a hanyatlás viszont állandó volt: úgy néz ki, nem más ez, mint egy lassított összeomlás.

A nap képe egy fölöttébb szokatlan balesetnél készült - Győrben:

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!