szerző:
hvg.hu

Csak azért üvöltözött, mert menekültek ültek a kisbuszban, mégsem közösség elleni erőszak miatt indult nyomozás a férfi ellen, aki tavaly szeptemberben egy babakocsis menekültcsaládot parancsolt ki egy kisbuszból, amivel két nő vette fel őket szolidarításból. A férfi ellen végül megszüntették a nyomozást.

Nem az előítéletei hajtották azt a férfit, aki tavaly szeptember 5-én kiugrott szlovák rendszámú Porschéjából és ordítva arra szólította fel a menekülteket, hogy szálljanak ki az egyik kocsiból – erre jutott az ügyészség és a rendőrség is. Az autó vezetőjét és utasait is sértegette, szidalmazta, a kisbusz oldalát többször megütötte. A férfi üvöltözéséről és fenyegetőzéséről akkor a 24.hu készített videót.

Kilátásba helyezte, hogy kézigránátot dob az utastérbe, ha a menekültek nem szállnak onnan ki. A menekültek végül kiszálltak és gyalog mentek tovább. A rendőrség és az ügyészség szerint viszont semmi jel nem utal arra, hogy a férfi fenyegetését közösség tagja elleni erőszaknak kellene minősíteni. Erről a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport tagja, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa, Kirs Eszter számolt be a hvg.hu-nak.

A rendőrség először garázdaság miatt indított nyomozást, a férfit pedig pár napon belül a TEK kommandósai fogták el azért, mert a korábbi fenyegetései alapján tartani lehetett attól, hogy fegyver van nála.

A férfi ügyében a nyomozást megszüntették.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!