szerző:
hvg.hu

Bebizonyosodott, amit minden idős ember és valaha gyereket váró nő tapasztalatból tudhat: nem sok pestinek volt gyerekszobája, és az okostelefon-mánia csak ront a helyzeten. A TV2 rejtett kamerával kísért egy várandós nőt a budapesti tömegközlekedési járatokon.

A főszereplő, a nyolc hónapos terhes Anita tapasztalatai szerint inkább a nők előzékenyek, ha kismamával találkoznak. A videón szerepel egy fiatalember, aki szinte farkasszemet néz a hasával, de a helyét nem adja át. Amikor viszont Anita udvariasan megkérdezi, hogy leülhet-e, tüstént feláll a székről és még elnézést is kér.

A tanulság tehát, ha az idős, kisgyerekes vagy várandós ember elcsigázottan állni kényszerül a buszon, ne várjon az emberek előzékenységére, hanem legyen rámenős; meglepően készségesek lehetnek az amúgy közömbösnek látszó utasok.

Fontos megjegyezni, hogy a TV2 "felmérése" nem reprezentatív.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!