szerző:
hvg.hu

Az MSZP-frakcióra súlyosabb büntetést akar kiszabni a házelnök, mert a transzparensükön "Jánosnak" szólították Ádert.

Hétfőn az MSZP tagjai a parlamentben egy "Ne írd alá, János!"-feliratú táblát tartottak fel, arra kérve Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a lex CEU-t.

A szocialista párt csütörtökön kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, Kövér László házelnök ezért büntetést akar kiszabni az MSZP-frakció tagjaira, sőt:

a házelnök szerint súlyosbító tényező (azaz magasabb büntetési tarifát von maga után), hogy az államfőt keresztnevén szólítottuk.

A párt hozzátette: "a tiszteletet nem lehet kikényszeríteni, azt ki kell érdemelni. Azok után, amit a Fidesz a magyar nép ellen elkövetett, 2018-tól nem csak mi, hanem mindenki a keresztnevükön fogja őket hívni. A büntetést pedig O. Viktor, K. László, Á. János, R. Antal és társaik fogják kapni".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!