szerző:
hvg.hu

Kötelező továbbképzést tartottak pedagógusoknak, az előadó pedig másfél millió forintot kapott a Kliktől, ami nagyjából 15-szöröse az ilyenkor szokásos órabérnek.

Nettó 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Klik tanárok továbbképzéséért – írta meg az Átlátszó. Az előadásokon részt vevő tanárok harminc órában kaptak tanulási problémákkal kapcsolatos képzést, további öt órában pedig az egészséges életre nevelésről hallgathattak tudnivalókat. Ezért a 35 óráért összesen 1 593 900 forintot kapott az előadó, Uzsalyné Pécsi Rita.

Az előadó pedagógiai-nevelési szakértőként rendszeres fellépő egyházi, vagy egyházi kötődésű szervezetek rendezvényein, saját rovata van az Új Emberben, előadásairól beszámol a Magyar Kurír, rendszeres előadója a Sapientia Hittudományi Főiskolának – emlékeztetett a portál.

A kötelező továbbképzést ráadásul egy olyan intézményben tartották, ahol az akkor még egyetlen központból működtetett Klik elég szűkmarkú volt a finanszírozással: havi 100 oldalnyi limitet vezettek be a fénymásolónál, a különböző pluszmunkákért pedig 3-4 hónapos késéssel érkeztek meg a kifizetések. A hasonló előadásokért nagyjából háromezer forint körüli órabér az általános, de külsős képzőknél is 10 ezres a bérplafon.

A továbbképzést EU-s keretből fizették. A portál szerint ez tipikus ciklusvégi pénzszórás jegyeit viseli magán – mindegy mire, csak el legyen költve az uniós forrás.

Az előadó úgy kapott nagyjából másfélmillió forint EU-s pénzt, hogy korábban már nagyban kritizálta az EU-t. Ezen a videón például 26 perctől azt hallhatjuk, ahogyan kifejti: az EU-ban szerinte kötelező a genderideológia, ami nála azt jelenti, hogy nincs nemünk, sőt, az a megdöbbentő helyzet is előfordulhat, hogy két nőből vagy két férfiból áll egy család.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!