szerző:
hvg.hu

Ha nem is üvegből készül, de még mindig a világ leghosszabb függőhídja lehet, ha a jelenlegi tervek alapján épül meg.

Tavaszal jelentette be a kormány: két és fél milliárd forintból turistacsalogató látványosságot építenek Sátoraljaújhelyen: egy függőhidat, amely az első hírek alapján "üveghíd" lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázati kiírásban már nem egészen ez szerepel - adta hírül az RTL Klub Híradója. Hanem az, hogy 700 méter hosszú, 120 centiméter széles hidat kell tervezni, és négy helyen kell kétoldali, hatvan-hatvan cenitméteres kiállórészt tervezni, "ahol meg kell vizsgálni átlátszó járófelület kialakításának lehetőségét".

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, évi egymillió turistával többet remélnek a hídtól, és az ebből származó bevételnek már meg is van a helye: járda- és útfelújításra, -építésre fordítanák.

A világ leghosszabb függőhídját, amely 494 méteres, néhány napja adták át Svájcban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Kinek az agyszüleménye a világrekorder sátoraljaújhelyi üveghíd?

Hamarosan lepipálja a dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkot Sátoraljaújhely, mert a zempléni kisváros 3 milliárd forintot kap arra, hogy megépítse a világ leghosszabb üveghídját a településhez tartozó Szár-hegy és a Várhegy között. A kínai látványosság 430 méter hosszú, az újhelyi viszont 700 méteres lesz.