szerző:
hvg.hu

Ha nem is üvegből készül, de még mindig a világ leghosszabb függőhídja lehet, ha a jelenlegi tervek alapján épül meg.

Tavaszal jelentette be a kormány: két és fél milliárd forintból turistacsalogató látványosságot építenek Sátoraljaújhelyen: egy függőhidat, amely az első hírek alapján "üveghíd" lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázati kiírásban már nem egészen ez szerepel - adta hírül az RTL Klub Híradója. Hanem az, hogy 700 méter hosszú, 120 centiméter széles hidat kell tervezni, és négy helyen kell kétoldali, hatvan-hatvan cenitméteres kiállórészt tervezni, "ahol meg kell vizsgálni átlátszó járófelület kialakításának lehetőségét".

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, évi egymillió turistával többet remélnek a hídtól, és az ebből származó bevételnek már meg is van a helye: járda- és útfelújításra, -építésre fordítanák.

A világ leghosszabb függőhídját, amely 494 méteres, néhány napja adták át Svájcban.

hvg.hu Gazdaság

Kinek az agyszüleménye a világrekorder sátoraljaújhelyi üveghíd?

Hamarosan lepipálja a dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkot Sátoraljaújhely, mert a zempléni kisváros 3 milliárd forintot kap arra, hogy megépítse a világ leghosszabb üveghídját a településhez tartozó Szár-hegy és a Várhegy között. A kínai látványosság 430 méter hosszú, az újhelyi viszont 700 méteres lesz.