Mizsur András
Mizsur András

Tovább dagad az LMP-s politikus zaklatós botránya.

Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs, akik szerint az erkölcsi alapvetések csak mindenki másra vonatkoznak, az ő baráti körükre nem. "Rock and roll", "hősöm" (mondja az LMP-s kézben lévő Reflektor meg Szomszédok forever), mi? Megnézném, mennyire lenne rock and roll, ha a te lányodra vagy fiadra mászna rá valaki az akarata ellenére. A haveroknak (meg a pártnak) ilyenkor minimum kussolni kéne, nem még bevédeni azzal, hogy ők is szoktak bulikázni

- írta Facebook-posztjában Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom alelnöke.

Soproni ezt arra reagálta, hogy miután az LMP politikusát, Ungár Pétert minősíthetetlen viselkedése miatt (részegen fesztiválozókat zaklatott) kidobták a Nyitás fesztiválról, majd kitiltották az össze momentumos rendezvényről, többen Ungár mellett álltak ki, illetve a Momentumot kezdték el kritizálni.

©

Az LMP-közeli Reflektorblog azzal a szöveggel tette ki Facebook-oldalára az esetről szóló cikket, hogy "Rock and roll". Bogád Zoltán, Juhász Péter sajtósa pedig bizarrnak nevezte, hogy a Momentum Ungár “basztatásával” próbál politikai tőkét kovácsolni. “Egy fesztiválon megesik, hogy az ember bebaszik. S az is, hogy biztonsági őrrel keveredik vitába” - írta a korábbi újságíró a Facebookon.

A kommentek hatására Bogád odaírta, nem tudja, mi történt pontosan, de a zaklatás bárkitől elfogadhatatlan. A poszt azóta nem elérhető.

Megkeresésünkre Bogád azt írta, hogy amikor kitette a posztot, még nem tudta, hogy Ungár egy nőt és egy férfit zaklatott. “Nyilvanvaló, hogy bármilyen zaklatas elfogadhatlan, de egy ön és közveszélyes emberhez talán mentőt szokás hívni, nem pedig marasztalni, hogy aludja ki magát”, írta.

Soproni saját kifakadásához még annyit tette hozzá, hogy

 “mellesleg kurva jó, hogy a jobboldali és baloldali gondolkodók és politikusok – úgy tűnik – egy dologban egyetértenek: az alkoholizmus nem probléma Magyarországon.”

Eközben az LMP Facebook-oldalán közölte, hogy Ungár etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen a Momentum rendezvényén történtek miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!