szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A képen található épületben van Habony Árpád és a napokban elhunyt Arthur J. Finkelstein közös cégének irodája. A cégnek, amely leginkább külföldi politikai partnereknek ad tanácsot, elég jól megy, 2015 óta ömlenek a bevételek.

©

Arthur J. Finkelstein politikai tanácsadó halála után fellángolt a vita, hogy kell értékelni a munkásságát, és többek közt a magyar kormánynak és a Fidesznek nyújtott segítségét. Ekkor került újból szóba, hogy Finkelstein és Habony Árpád 2015-ben közös céget alapított, a Danube Business Consulting Ltd-t.

A cég székhelye jelenleg a londoni Cavendish Square 33. – a hvg.hu egyik olvasója pedig, épp a városban járván, fotókat készített az épületről. Ezek alapján olyan, mintha Habony megirigyelte volna az amerikai elnök toronyházát – de nyilvánvalóan csak egy hatalmas irodaépületről van szó, amelyben a Danube Business Consultingnek is akad pár irodahelyisége.

©

A cég ügyvezető igazgatója 2015. június 9. óta Lánczi Tamás, a Századvég vezető poltikai elemzője. A cégben Finkelstein örököseinek és Habonynak 2500 font értékű részesedése van az Index értesülései szerint, a cég létrehozását pedig az indokolta, hogy külföldi politikai megrendelőknek végezzenek munkát. (Az Endole céginformációs adatbázis adatai szerint a cégnek 2015-ben 5000 font volt a saját tőkéje, azaz úgy tűnik, ők az egyedüli tulajdonosok. 2016 végén a saját tőke 38 618 font volt.)

A cégnek, úgy tűnik, jól megy: a készpénzállománya 70 ezer angol font az Endole adatai szerint.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!