szerző:
hvg.hu

Hétvégén egyes helyeken még visszatérhet a kora nyári idő. Addig szeles és napos időszakok váltakoznak majd, sokfelé erős széllel. Kiadós eső nem valószínű.

Szerdán a gomolyfelhők mellett országszerte több órára kisüt a nap. Délután, estefelé északon és nyugaton újra megnövekszik a felhőzet, de eső már nem valószínű. A szél megélénkül, a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység térségében időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Csütörtökön nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható, estefelé aztán az Észak-Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és ott már eleredhet az eső. A szél napközben sokfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hajnali 8, 15 fokról 24, 28 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is számíthatunk több-kevesebb napsütésre, eső nélkül. A legkevesebb napsütés az északnyugati tájakon várható. A szelet reggelig erős széllökések kísérhetik, majd napközben csitulni fog. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24, de északnyugaton csak 15 és 18 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén alapvetően napos időre van kilátás, amelyet itt-ott felhők zavarhatnak meg. Kiadós eső most úgy tűnik, hogy nem lesz. Egyes helyeken a 30 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!