szerző:
hvg.hu

Kollégái tapssal fogadták a Handó Tünde ellen pert indító Vasvári Csabának, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírójának programismertetőjét a múlt hét elején – írta a Magyar Nemzet.

A tetszésnyilvánítás akkor történt, amikor mintegy ötszáz fővárosi bíró küldötteket választott maga közül – mondta a Magyar Nemzetnek a zárt ajtók mögött lezajlott esemény egyik résztvevője.

A névtelenül megszólaló törvényszéki bírótól azt is megtudták, hogy a több mint két tucat jelölt közül egyedül Vasvári Csaba kapott hangos tetszésnyilvánítást.

A most megválasztott húsz fővárosi küldött az ország többi részéről delegált társaikkal együtt várhatóan télen tartja majd a gyűlést, ahol döntésre viszik, kik legyenek közülük az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjai a következő hatéves ciklusban.

A 2012-ben felállított testület első tagságának tavasszal jár le a mandátuma.

Mint korábban megírtuk, nagy a tétje annak, hogy kik lesznek jövőre az új OBT tagjai, ha ugyanis használnák a meglévő jogosítványaikat, ők lehetnének Handó Tünde OBH-elnök valódi főnökei.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!