szerző:
hvg.hu

A bezárás fenyegette az ország egyetlen, alapítvány által fenntartott hospice házát, a miniszter azután lépett, hogy a sajtó elkezdett foglalkozni az üggyel.

A működés biztosítása érdekében 50 milliós támogatást kért a Magyar Hospice Alapítvány Balog Zoltán Emberi Erőforrások minisztertől, de csak 40 milliót kapott. Ez az alapítvány Facebook-oldalának bejegyzéséből derült ki. A csökkentett összegnek is örülnek.

Balog a miniszteri tartalék terhére ítélte meg a támogatást. Az összeg lehetővé teszi, hogy folytassák a betegek ellátását – írta az alapítvány. A szervezet igazgatója november 2-án beszélt az RTL Klub Híradójában arról, hiába kértek támogatást a minisztériumtól, hónapokig nem is reagáltak, ha nem kapnak segítséget, év végén bezárnak.

Az Emmi először csak annyit írt, vizsgálják a kérelmet, és emlékeztettek, az elmúlt 3 évben 25 milliót adtak a szervezetnek, pár nappal később Balog Zoltán miniszter közölte, utasította az egészségügyért felelős államtitkárt, hogy biztosítsa az alapítvány működéséhez szükséges forrást. A miniszter felhívta az alapítvány figyelmét a felelős működésre. Ezt ennél erőteljesebben megtette Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!