szerző:
hvg.hu

A bezárás fenyegette az ország egyetlen, alapítvány által fenntartott hospice házát, a miniszter azután lépett, hogy a sajtó elkezdett foglalkozni az üggyel.

A működés biztosítása érdekében 50 milliós támogatást kért a Magyar Hospice Alapítvány Balog Zoltán Emberi Erőforrások minisztertől, de csak 40 milliót kapott. Ez az alapítvány Facebook-oldalának bejegyzéséből derült ki. A csökkentett összegnek is örülnek.

Balog a miniszteri tartalék terhére ítélte meg a támogatást. Az összeg lehetővé teszi, hogy folytassák a betegek ellátását – írta az alapítvány. A szervezet igazgatója november 2-án beszélt az RTL Klub Híradójában arról, hiába kértek támogatást a minisztériumtól, hónapokig nem is reagáltak, ha nem kapnak segítséget, év végén bezárnak.

Az Emmi először csak annyit írt, vizsgálják a kérelmet, és emlékeztettek, az elmúlt 3 évben 25 milliót adtak a szervezetnek, pár nappal később Balog Zoltán miniszter közölte, utasította az egészségügyért felelős államtitkárt, hogy biztosítsa az alapítvány működéséhez szükséges forrást. A miniszter felhívta az alapítvány figyelmét a felelős működésre. Ezt ennél erőteljesebben megtette Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!