szerző:
hvg.hu

Hiába válaszoltak Gyurcsány Ferencék az MSZP múlt heti, jelöltállításról szóló ajánlatára, a szocialisták szerint túl nagy a távolság a két elképzelés között, így nem számolnak azzal, hogy idén létrejöhet a megállapodás a DK-val.

A DK megküldte viszontválaszát az MSZP múlt pénteken tett ajánlatára - írta a Magyar Idők.

A szocialisták elnöksége tegnap meg is vitatta Gyurcsány Ferencék javaslatát, amelyet elnökségi forrásaink távolságtartónak neveztek, ezért azt valószínűsítették, hogy idén már nem jön létre megállapodás a 106 egyéni választókerület felosztásáról - közölte a lap.

"Az MSZP nem sza…t be a DK-tól" – fogalmazott az egyik elnökségi tag, arra utalva, hogy Gyurcsányék a megállapodás keretében olyan körzeteket is maguknak akarnak, ahol korábban magabiztosan nyertek a szocialisták.

A párt egyébként éppen ezért tett pénteken új javaslatot a DK-nak, amelyet viszont Gyurcsányék tartottak elfogadhatatlannak, mondván: a korábbi tárgyalásokon kialkudott 55-45-ös arányhoz képest az MSZP most több képviselőjelöltet szeretne.

A szocialisták elnökségében úgy fogalmaztak, hogy jelen állás szerint öt-tíz választókörzet elosztásában van komoly nézeteltérés a két párt között.