szerző:
hvg.hu

Egy kérdést is feltettek Gyurcsány Ferenc feleségének, de a választ már nem várták meg.

A Fidesz ifjúsági szervezetének több mint kéttucatnyi aktivistája jelent meg Gyurcsány Ferenc exkormányfő, DK-elnök feleségének fórumán Budapest VII. kerületében, a Wesselényi utcában. Kiakasztottak a teremben egy molinót, amelyen ez a kérdés állt: "Mikor fizetitek ki a diákokat, Klára?" Ezzel az MSZP volt politikusa, a DK-nak is dolgozó ügyvéd, a most előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba iskolaszövetkezeti ügyére utaltak, mert az Altus Portfólió Kft., amelynek Dobrev Klára a vezérigazgatója, korábban csaknem nyolcvanmillió forintnyi kölcsönt adott Czeglédy cégének, a Human Operator Zrt.-nek. Az ügyben Dobrevet is kihallgatták, az erről szóló jegyzőkönyvet ő maga tette közzé.

©
©

A molinó kiakasztása után az aktivisták kivonultak az épület elé az utcára, ahol sajtótájékoztatót tartottak. Ezen ott volt a Hír TV, amely Dobrev fórumán forgatott, valamint az M1 és az Echo TV, amely viszont kizárólag a Fidelitas megjelenésére jött el.

A hvg.hu tudósítójának érdeklődésére, hogy a molinón feltett kérdésre a választ miért nem várták meg, a fidelitasosok azt mondták, azért, mert időközben összehívták a sajtótájékoztatót.

Arra a kérdésre, hogy tudják-e, hány diákot érint Czeglédi Csaba iskolaszövetkezeti ügye, az volt a válasz, hogy nem tudják. Amikor munkatársunk azt kérdezte, azt tudják-e, hogy 2010 óta hány magyar diák ment külföldre tanulni, szintén nem tudtak válaszolni.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!