szerző:
MTI / hvg.hu

Németh Szilárd szerint Szél Bernadett a "Soros-tervet" támogatja, ezért nem vehet részt olyan ülésen, ahol ez a téma. Az LMP szerint jogi abszurd a felvetés.

Fidesz szerint Szél Bernadett és pártja, az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a "Soros-tervvel" foglalkozna – mondta Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke.

Azzal érvelt,

"LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a Soros-tervet támogatták, folyamatos fúrásban voltak".

Aki pedig a "Soros-tervet" támogatja, aki a "Soros-birodalom" érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a "Soros-terv" megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen – jelentette ki. Felemlegette, hogy Szél olyan, migránsokkal foglalkozó szervezetnél dolgozott, amelyet Soros György fizet, "tehát Soros fizette Szél Bernadettet is". (Németh nyilván Orbán Viktor és más fideszesek Soros-ösztöndíjára nem tért ki – a szerk.)

Németh Szilárdot megkérdezték, milyen alapon lehet kitiltani Szélt a nemzetbiztonsági bizottsági ülésekről, mire azt mondta,

"nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a Soros-terv téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert egészen mást képvisel, mint a magyar érdek".

Az 1300 menekült befogadásával kapcsolatos felvetésekre a kormánypárti képviselő azt válaszolta: oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

Az LMP szóvivője, Kanász-Nagy Márton azt mondta, jogi abszurd a felvetés. Szél Bernadett szerint Németh Szilárd is tudja, nem lehet kitiltani őt, ha mégis megteszik, akkor minden jogi lépést bevetnek ez ellen. A bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt is azt mondta, egy állandó bizottsági tagot nem lehet megfosztani jogosítványaitól.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!