szerző:
hvg.hu

Ha Rogán szerint az ellenzék nyerne, gyenge Magyarország jönne létre. Vonával kapcsolatban pedig csak vakarja a fejét. Orbán kabinetfőnöke a Bayer Show vendége volt az Echo TV-n. A miniszter még a Bibliából is idézett.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Sok mindenről beszélt Rogán, például Gyurcsány állítólagosan eltitkolt osztrák bankszámlájáról, amit cáfolt a DK elnöke, Szél Bernadettről és arról, hogy megszüntetné a csokot, amiből csak annyi igaz, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény egy részét, a felújításra és bővítésre nyújtott támogatást megtartanák, új lakások építését azonban nem finanszíroznák ebből.

Aztán rátért az ellenzékre, szerinte Karácsony Gergely tipikus köpenyegforgató, ami az egész baloldal jellemzője, de:

Ez a valóság ott van választási lehetőségként. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a választások lefutottak, mert az emberek látják, hogy mire volt képes a kormány az elmúlt nyolc évben és mi várható az ellenzéktől, én azt gondolom, a választások nem lefutottak. Ez az alternatíva ott van.

Ha Rogán szerint az ellenzék nyerne, gyenge Magyarország jönne létre, de ezt nem szabad kockáztatni. Erős Magyarország kell, amelyik meg tudja védeni az embereket a népvándorlástól. Bayer rátért a Jobbikra és Vona Gáborra is, bevallotta, nem tudja követni a pártelnök kanyarjait. Rogán azt mondta, vakarja a fejét Vona vonatkozásában. „Ennek mi értelme van?”

De szerinte az iszlámmal nem az a baj, hogy van, az egy tiszteletet érdemlő kultúra, csak nem áll hozzájuk közel. „Mindenkinek a saját fügefája alatt, ahogy a Bibliában van.” Vonától szerinte semmi jóra nem lehet számítani, ha kormányra kerülne.

Ki gondolta volna 20 esztendővel ezelőtt, hogy majd Soros György lesz az, aki támogatja, szervezi, finanszírozza, hogy iszlám bevándorlókat hozzanak be Európába? Gondoltad volna? Én a legkevésbé sem tételeztem volna föl Soros Györgyről, mégis ezt teszi.

Szerinte a komplett ellenzék, ha összeállna, lebontaná a kerítést és utat engedne Soros György és a bevándorlók előtt, hiába nem akarja egyik ellenzéki szereplő sem, akik a Fidesz plakátján vannak (Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor, Karácsony Gergely), nem akarják lebontani a kerítést. De „Brüsszelben örülnének egy ilyen koalíciónak”.

A Fidesz azért indított plakát- és telefonos kampányt is Vona szavairól, mert ez szerintük nem vicc, nem tréfa, hanem veszélyes, amiről tudniuk kell az embereknek.

Akit érdekel a teljes beszélgetés, itt nézheti vissza. A műsor második felében beszélget Bayer Rogánnal.