szerző:
hvg.hu

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség kitartottság és prostitúció elősegítése miatt emelt vádat egy férfi és egy nő ellen, egy Nógrád megyei településen működő bordélyház ügyében. Az ügyészség egyelőre nem árulta el, melyik faluról van szó.

Az I. rendű vádlott, egy 38 éves férfi 2017 áprilisában három nővel állapodott meg prostitúciós tevékenység végzésében. Megegyezésük szerint a részben a férfi által fizetett internetes hirdetések alapján folytatott prostitúcióval megszerzett keresményük felét a nők átadták a férfinak, aki ezért cserébe „védelmet” biztosított nekik, többször is megjelenve a tevékenység végzésére használt ingatlanban. A férfi ily módon a prostituáltakkal tartatta ki magát – fogalmaz az ügyészségi közlemény, azaz strici volt.

A tevékenység folytatására szolgáló ingatlant a három nő egyike, a 48 éves II. rendű vádlott bocsátotta rendelkezésre, úgy, hogy társai a lakás egyik szobáját használták felváltva, a másik, saját maga által lakott helyiséget pedig ő használta ugyanilyen célra. A nő így segítséget nyújtott a másik két szexmunkásnak a prostitúciós tevékenységük végzéséhez.

A férfi ellen kitartottság bűntette, míg a II. rendű vádlott ellen prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, a férfira felfüggesztett börtönbüntetés, a nőre pedig pénzbüntetés kiszabását kérve. Ügyükben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.