szerző:
hvg.hu

Ritmust váltott az orbáni ideológiai gyár, a régi vágású kereszténydemokrácia az új alap. Igaz, a valódi és autentikus kereszténydemokráciának semmi köze nincs a NER mindennapi gyakorlatához, írja az e heti HVG.

Hirtelen számot váltott az autoriter orbáni slágergyár, az "illiberális" dal a múlté, az új politikai Despacito a "régi vágású kereszténydemokrácia". Az e heti HVG arról ír, hogyan csúsztat Orbán a témában. Az új kormány és Orbán tovább központosít, nagyon erősen kiemeli a nemzetet, a nemzetállam fogalmát – elég csak az új honvédelmi miniszter meghallgatására gondolni, avagy Orbán szavaira az új vezérkari főnök kinevezésén. Holott a kereszténydemokrácia nincs jóban a nacionalizmussal, és ezt a HVG cikke le is vezeti az ideológia alapítóinak gondolatait idézve. De a centralizálás, a civilek vegzálása is szembenáll a kereszténydemokrácia elveivel. Sőt, a cikk nem mástól idéz a mai Orbán által mondottakkal szöges ellentmondásban lévő gondolatokat liberalizmus és kereszténydemokrácia kapcsolatáról, mint az egykori Orbántól.

Azaz pontosan tudja, hogy amit most mond, az nem igaz.

További részletek az e heti HVG-ben!

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!