szerző:
hvg.hu

Hamarosan nyitásközeli állapotba kerül az Örs vezér terén folyó nagyberuházás, az Árkád üzletház bővítése. A 80 millió eurós beruházással az Árkád lesz a legnagyobb bevásárlóközpont.

Az Árkád 2 március 20-án nyílik meg – derül ki a bevásárlóközpont honlapjáról (is). A budapesti Árkád a bővülés és a felújítás után a legnagyobb kereskedelmi területtel rendelkező bevásárlóközpont lesz Magyarországon, megelőzve a Westendet és az Arena Plazát. A bevásárlóközpont beruházója a ECE/Otto csoport illetve a DWS zártvégű befektetési alap, a finanszírozó az Unicredit Bank ausztriai egysége. A beruházók 80 millió eurót költenek az új és a régi központra. Az építkezés generálkivitelezője a Market Építő Zrt., így ez a kivitelezőnek egy újabb nagy üzletet jelent a tavaly átadott szegedi Árkád után. Az új fővárosi központot - akárcsak korábban – most is maga az ECE üzemelteti és adja bérbe.

A két épületben összesen 68 ezer négyzetméter bérbeadható területen – ebből mintegy 20 ezer esik az Árkád 2-re – több mint 200 szaküzlet, kávéház, vendéglátóipari és szolgáltató egység foglal majd helyet. A bevásárlóközpont látogatóinak pedig több mint 1600 parkolóhely áll majd rendelkezésre.

Az Árkád 2 építése, valamint az Árkád 1 felújítása lehetővé teszi, hogy számos új üzlet költözzön a bevásárlóközpontba, amellyel mindenekelőtt a fiataloknak és a családoknak szóló árukínálatot szeretnénk jelentősen bővíteni. Így többek között új divatáru kereskedőként a Van Graaf nyit üzletet kb. 4 200 m2-en. Ezen kívül az Interspar, a Hervis, a H&M, a Deichmann és a Terranova is bővítik majd eladóterüket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!