szerző:
hvg.hu

Több új céget is bejegyeztetett Andy Vajna, elképzelhető, hogy ingatlannal vagy fánksütéssel is foglalkoznak majd.

Három új Vajna-céget jegyeztek be decemberben. A HVG legfrissebb száma szerint a Lucky Ventures és a Bright Times nevű cégek annak az AV Investments Kft.-nek a tulajdonában vannak, amelyek közvetve Vajna médiaérdekeltségeit – a TV2-t és az indulni készülő Radio Plust – is birtokolják.

A HVG arról is ír, hogy Vajna filmforgalmazó cégében, az InterComban tulajdonoscsere történt, a Magyar Enterprises C.V. helyett ennek tulajdonosa, a Valdi Corporation C.V. lett a tulaj, ez utóbbiban Vajna felügyelőbizottsági tag.

A Figyelő is ír a Lucky Ventures és a Bright Times cégekről, szerintük nem valószínű, hogy ezek is médiacégek lennének: a fő tevékenységük ugyan a vagyonkezelés, az egyéb tevékenységek alapján Vajna az ingatlanbizniszbe szállna be, ami jó időzítésnek tűnik a kormány otthonteremtési programjának elindítása miatt.

A harmadik Vajna-érdekeltség egy Mr. Funk nevű cég, amelyet a Vajna és Vajnáné által tulajdonolt Beauty Enterprises Hungary nevű cég alapított. Ez utóbbi cég viszi a Dorottya Diamond Palace gyémántboltot. A Mr. Funk viszont feltehetően fánksütő lesz, legalábbis a fő tevékenysége a kenyér-, pékáru-, és édesség-kiskereskedelem – írja a Figyelő.

©
Vajna egyébként – ahogyan az a HVG legfrissebb számában megjelent – éppen szilveszterkor vásárolta meg a TV2-t egy háromoldalú, „hitelszerződéseket és biztosítéki jogokat átruházó megállapodás” alapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!