szerző:
hvg.hu

Eladják a Playboyt - értesült a Wall Street Journal. A jelek szerint a nyuszismagazin tavalyi korszakváltásával sem sikerült helyrebillenteni az egyenleget...

Előrehaladott állapotban lehet a Playboy eladása, a tulajdonosok (Hugh Hefner alapító, magántőke-alapok) vizsgálják a cég értékesítését. A WSJ azt írja: akár 500 millió dollárt is érhet a vállalat, amelynek feldarabolása is elképzelhető.

A Playboy tavaly 93 millió dollár árbevételt ért el, így az 500 millió dolláros esetleges vételárral kalkulálva igencsak magas árazás adódna (5,4-es P/S), viszont az is elképzelhető, hogy a vételárban már a Playboy-villa is benne van, ami közel 200 millió dollárt érhet. 

©

Az eladásról szóló hír azt is jelenti, hogy a tavaly ősszel bejelentett változás, mely szerint márciustól már nem lesznek a lapban teljesen pucér nők (mert "megváltoztak a fogyasztói szokások, és már az internetről is könnyel elérhetőek a meztelen nőkről készült fotók"), a jelek szerint nem biztos, hogy minden tulajdonos számára jó irány. Akokr se, ha a nagy port kavart átfazonírozásra végül a Playboy kitalálója és a magazinnak köszönhetően sajtómágnássá vált Hugh Hefner is rábólintott. Hefner néhány hét múlva betölti a 90. életévét.

A Playboy legelső címlapján, 1953-ban Marilyn Monroe pózolt. A magazin legismertebb modelljei közt ott volt Jayne Mansfield (1955) és Cindy Crawford (1988) is, de az utóbbi évtizedek legismertebb "nyuszilánya" az a Pamela Anderson, aki tavaly decemberben állt utoljára meztelenül a fényképezőgépek elé,. A 14. alkalommal címlapra került Anderson az első lehetőséget még 1989-ben "vívta ki" magának. Az esquire a korszakzárás alkalmából össze is gyűjtötte mindet. Íme: 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!