szerző:
hvg.hu

A TripAdvisor utazói a világ legjobb szállodájának választották a budapesti Aria Hotelt.

A másfél éve, a Hercegprímás utca 5 szám alatt nyílt hotel a Világ Legjobb Szállodája díjat söpörte be a New Yorkban megrendezett TripAdvisor Travelers’ Choice Awardson. Az Ariát is tulajdonló Library Hotel Collection szállodalánc vezetői külön figyelmet szenteltek a TripAdvisornak, és kiemelt fórumként figyelik itt az utazók visszajelzéseit.

A lánc budapesti luxusszállodájának belsőépítészeti terveit Varró Zoltán dizájner álmodta meg, így a négy szárnyban különböző, zene által inspirált szobák és lakosztályok vannak. A különböző stílust felvonultató szárnyak minden egyes szobája zenei nagyságokat és legendákat ünnepel az opera, a klasszikus zene és a kortárs jazz világából. A hotel három kiváló művésszel is szorosan együtt dolgozik: Rost Andrea a szálloda opera szárnyának, míg Rúzsa Magdolna a könnyű zenei szárnynak kurátora; Bogányi Gergely pedig a kezdetektől fogva gyakori vendége a hotelnek, és játszik a róla elnevezett zongorán. Az egész évben nyitva tartó tetőteraszról meggyőző kilátás nyílik a városra – írja a Forbes.

A szállodát nem először díjazzák:

Világhírű guru nyit hotelt Budapesten - fotók

Két újabb luxushotelt is terveznek a budapesti V. kerületbe: jövő tavasszal adhatják át a Hotel Áriát, és megkezdődött a Private Palace Hotel építkezése is a Petőfi Sándor utcában - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Hotel Áriát a világhírű Henry Kallanhoz kapcsolódik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!