szerző:
hvg.hu

Jutalék nélkül lehet pénzt váltani egy most induló, magyar fejlesztésű online felületen. A fejlesztők a partnerek összehozására, a közvetítők kikerülésére alapoznak.

A magyar ötletből indított és magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező midrate.com közösségi pénzváltó oldal most startol hazánkban. A Midrate maga nem vált pénzt, hanem online felületet biztosít azon magánszemélyek számára, akik valutát szeretnének eladni vagy vásárolni, így segíti elő egymásra találásukat és kommunikációjukat.

Az oldal segítségével a pénzváltásból kimaradnak a pénzügyi közvetítők, így a költségek eltűnnek, és lehetővé válik a valuták egymás közti lehető legjobb árfolyamon történő cseréje, amivel az eladó és a vevő is nyer.

Világhálózatot építenének

A midrate.com-ot a Spanyolországban bejegyzett Midrate S.L. üzemelteti. A céget 5 magyar magánszemély alapította 2015. szeptemberében. A magyar jelenlétet tovább erősíti, hogy a webfejlesztés és a marketing tevékenység is teljes egészében Magyarországon folyik. A cég a közeljövőben tervezi elindítani hasonló szolgáltatását más országokban is, és nem titkolt célja a világméretű expanzió. A cég jelenleg tervei megvalósításához pénzügyi befektetőt keres.

A Midrate segítségével létrejött ügylet minden esetben a bankjegyek fizikai cseréjét jelenti, tehát az eladónak és a vevőnek egymással találkoznia kell, hogy létrejöhessen a tranzakció. Ki kell emeljük, hogy a két magánszemély közötti pénzváltás a hatályban lévő jogszabályok szerint törvényes, amennyiben az nem üzletszerűen, hanem alkalomszerűen történik.

Az oldal használata jelenleg teljesen ingyenes. Tervezik, hogy a jövőben bizonyos extra és kényelmi szolgáltatásokért díjat szednek, de a Midrate mindenképpen ingyenes marad az egyszerű felhasználók számára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!