szerző:
hvg.hu

A Roland Divatház nyerte az úszóvébé formaruha-pályázatát, a vállalat több mint 211 millió forintért tervezi meg és szállítja le a nemzetközi úszószövetség és a szervezőbizottság embereinek hivatalos öltözékét.

Összesen 815 fő részére 5705 ruhadarabot kell megterveznie és leszállítania a tendernyertes Roland Divatháznak a vizes vébére – derül ki az EU elektronikus közbeszerzési értesítőjéből. A vállalat a 224,451 millió forintra becsült beszerzést 211,411 millió forintért tudja teljesíteni.

Ezért az összegért a szervezőbizottság és a FINA embereinek fejenként 2-2 blúzt/inget és szoknyát/nadrágot, valamint 1-1 blézert/zakót, kendőt/nyakkendőt és övet tervez meg és szállít a Roland. Így egy szett hét darabból áll, és csaknem 260 ezer forintba kerül.

Zelki Benjámin Itthon

Elszállt költségek: 57 százalékkal drágul az úszó-vb gyaloghídja

A költségek csak egyre nőnek: az eredeti tervekhez képest 425 millió forintért építenek egy 27 méter hosszú és 5 méter széles gyalogos- és kerékpáros hidat a Dagály uszoda mögötti Rákos-patak fölött. A hídra vonatkozó 155 millió forintos árnövekedést a legutóbbi közgyűlés fogadta el, mert az indoklás szerint a beérkező ajánlatok jóval drágábbak lettek.