szerző:
hvg.hu

2021-ig maradhat a márkanév, ha az új tulajdonos úgy akarja. A logó pedig utána is.

Wáberer György 2018 nyarán felmondja a Waberer's márkanév és cégnév használatának jogát – közölte az MTI tegnap este. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ekkortól a cég nevét, vagy a kamionokon szereplő feliratot és logót már nem lehet használni.

A Waberer's International Zrt. alapítója és korábbi társtulajdonosa 2016 júniusában vált meg részesedésétől a társaságban, a cég jelenleg a Mid Europa Partners magántőke-befektetési alap tulajdonában van. Az adásvételi szerződésben pontosan rögzítették a névhasználat feltételeit, a tőzsdére készülő cég pedig a tájékoztatójában részletesen ki is fejti ezeket.

Ezek szerint a névhasználatról leghamarabb 2018 március 31 után mondhat le Wáberer György (ezt meg is tette, a nyárra időzítve), de a lemondástól kezdve hároméves türelmi idő indul, ez alatt kell a tulajdonosnak az új nevet bevezetnie. Végső esetben tehát a Mid Europa Partners akár 2021 áprilisáig is megtarthatja a márkát.

A színek, a “napocskás” logó, és az “Optimum solutions” szlogen pedig nem is tárgya a szerződésnek, vagyis ezek akár maradhatnak 2021 után is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!