Juhász Gábor
Juhász Gábor
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De mi lesz a Danube Business sorsa Finkelstein után?

A két Orbán-tanácsadó, Habony Árpád és az amerikai Arthur Finkelstein 2015 márciusában alapított Londonban közös céget, amely most hivatalosan közölte a brit cégnyilvántartással, hogy az elhunyt Finkelstein meghatározó személyes kontrollja megszűnt a cég fölött. Így e befolyásoló helyzetben egyedül Habony maradt a hivatalos cégbírósági listán.

A cégnél – amelyet a századvéges Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője vezet – az bonyolítja a helyzetet, hogy míg Habony magánszemélyként tulajdonos, Finkelstein egy cégén keresztül volt az. A Danube fele ugyanis az 1972-ben alapított, az Egyesült Államokban bejegyzett Arthur J Finkelstein & Associates Inc kezében van, és a tanácsadó halálával ez nem változott. Az 5 ezer fontos törzstőkén testvériesen osztoztak, így vélhetően azon a 100 ezer fonton is, amelyet osztalékként tartalmaz a 2016-os Danube-mérleg.

Ha érdekli, pontosan hol is működik Habony Árpád és Arthur Finkelstein cége Londonban, itt megtudhat róla minden részletet. Egy képet addig is mutatunk a Habony Towerről:

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!