szerző:
hvg.hu

Az étteremlánc egyebek mellett szerződést bontott az Index tartalomfejlesztési igazgatóját a többször megütő biztonsági őrt foglalkoztató céggel.

"Végre sikerült megállapodnom a KFC-ket működtető AmRest Kft.-vel, arról, hogy hogyan teszik jóvá, hogy az éttermükben dolgozó biztonsági őr kidobott, és véresre vert, és hogyan biztosítják azt, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, hogy a jövőben minden vendéggel úgy bánjanak, ahogy egy vendéggel szokás" – írta a Facebookon Szabó Zoltán.

A megállapodás részeként – amellett, hogy a KFC éttermeket üzemeltető kft. megszakítja a kapcsolatot a biztonsági céggel –, képzést tartott az étterem dolgozóinak. Emellett a következő hónapokban a Facebook-oldalukon is beszámolnak arról, hogy milyen továbbképzésekkel és technikai fejlesztésekkel biztosítják a jobb vendégkiszolgálást.

A KFC ezen túl egy, Szabó által választott ügyet is támogat. "A tárgyalások során végül két egyesületet választottam, amelyekben közös, hogy mindkét szervezet nehéz sorsú gyermekeken próbál segíteni évek óta, és nehéz anyagi helyzetben vannak. Az egyik az Oltalom Karitatív Egyesület, ami szoros együttműködésben dolgozik egy methodista gyökerű, keresztény felekezettel, és már harminc éve segít az elesetteknek" – írja.

A másik a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, amely több mint két évtizede segít, többek között az otthonukból háborúk elől menekülő embereken. A felajánlott pénzből további fél éven át tud működni a vámosszabadi menekülttáborban zajló, játékos tanulást elősegítő programjuk.

Szabó hozzátette: "Lehet, hogy valaki szerint provokáció a sérelemdíj egyik felét egy magyar gyerekeken segítő keresztény szervezetnek, a másik felét pedig egy külföldről is finanszírozott, menekülteket segítő egyesületnek felajánlani, de én szeretném azt hinni, hogy a segítségnek nincs pártállása, és az emberi szenvedést nem teszi zárójelbe a szenvedő fél vallása, származása vagy politikai nézete."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!