szerző:
MTI

Szabó István Oscar-díjas filmrendezőt életműdíjjal tüntetik ki a Mozi és történelem elnevezésű filmfesztiválon Isztambulban.

A fesztivált december 10-17-e között rendezik; a Mephisto című Szabó István film bemutatója alkalmából Isztambulba látogat a főszereplő, Klaus-Maria Brandauer is.

A Magyar Filmunió közleménye szerint Koltai Lajos operatőr a Csodálatos Júlia című filmért az Európa Filmdíj jelöltjei közt szerepel a hétvégén Barcelonában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI/hvg.hu Kult

Diana Krall csütörtökön Budapesten lép fel

A jazzvilág egyik legfényesebb csillaga ad koncertet december 9-én este a Papp László Sportarénában. Ritka az ilyesmi minálunk: minőségi jazz zenére egy arénányi közönség kiváncsi.

hvg.hu Itthon

Teljes a zűrzavar a Millenárisnál

Derdák Andrástól Szathmáry Éva, addigi pr-munkatárs vette át a művészeti igazgatói posztot, őt azonban most Marosvölgyi Zsuzsa, kinevezett igazgató felmentette. Bizonytalan, ki a művészeti vezető, s mi a programok sorsa a Millenárison.

MTI/hvg.hu Kult

Brian Wilson az Év embere

Brian Wilsonnak, a Beach Boys együttes volt tagjának és szerzőjének ez az év nem várt visszatérést hozott: évtizedek után most fejezte be Smile című elfeledett albumát s 2004-ben az Év embere lett a MusiCare alapítvány szerint.