szerző:
MTI

Szabó István Oscar-díjas filmrendezőt életműdíjjal tüntetik ki a Mozi és történelem elnevezésű filmfesztiválon Isztambulban.

A fesztivált december 10-17-e között rendezik; a Mephisto című Szabó István film bemutatója alkalmából Isztambulba látogat a főszereplő, Klaus-Maria Brandauer is.

A Magyar Filmunió közleménye szerint Koltai Lajos operatőr a Csodálatos Júlia című filmért az Európa Filmdíj jelöltjei közt szerepel a hétvégén Barcelonában.

MTI/hvg.hu Kult

Diana Krall csütörtökön Budapesten lép fel

A jazzvilág egyik legfényesebb csillaga ad koncertet december 9-én este a Papp László Sportarénában. Ritka az ilyesmi minálunk: minőségi jazz zenére egy arénányi közönség kiváncsi.

hvg.hu Itthon

Teljes a zűrzavar a Millenárisnál

Derdák Andrástól Szathmáry Éva, addigi pr-munkatárs vette át a művészeti igazgatói posztot, őt azonban most Marosvölgyi Zsuzsa, kinevezett igazgató felmentette. Bizonytalan, ki a művészeti vezető, s mi a programok sorsa a Millenárison.

MTI/hvg.hu Kult

Brian Wilson az Év embere

Brian Wilsonnak, a Beach Boys együttes volt tagjának és szerzőjének ez az év nem várt visszatérést hozott: évtizedek után most fejezte be Smile című elfeledett albumát s 2004-ben az Év embere lett a MusiCare alapítvány szerint.