szerző:
hvg.hu

A csikidam atyja a Ripostnak beszélt a "deviánsról", aki "csak rombol, és viszályt szít". Na igen, szerinte a Kádár rendszer rendezettebb volt.

Szikora Róbert már Manson legutóbbi látogatásakor is felszólalt az amerikai rocksztár ellen, de aggodalmai mostanra sem mérséklődtek.

A Ripostnak nyilatkozó Szikora "élőlénynek" nevezi a zenészt, miközben a nyilatkozatban a Marilyn Manson név egyébként nem hangzik el.

„Ez az élőlény csak rombol és viszályt szít – mondta a Ripostnak Szikora Róbert, "Dalaiban visszatérő téma a perverzitás, a szex és az erőszak, amivel éppen azt a korosztályt igyekszik bekebelezni, akik a legbefolyásolhatóbbak. Ezért fontos kiemelni, hogy nem ellene, hanem azokért a fiatalokért imádkozunk, akik elmennek a koncertjére. Hogy megmentsük őket. Azt nem értem, hogy van itthon így is elég bajunk, miért kell egy ilyen deviánst ide importálni" – így a zenész, aki annak idején egyébként végignézte, hogy a 2005-ös Magyar Szigetre behajtó R-GO buszából kiszállítsák fekete bőrű vokalistájukat, Nkuya Soniát, "mivel a szervezők nem tudták garantálni a lány biztonságát".

Szikora Róbert összetett gondolati-ideológiai világához hozzátartozik, hogy éppen egy hónappal ezelőtt, ahogy arról a 24.hu hírt adott, a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, rendezettebbnek érezte a Kádár rendszert. Ez persze nem meglepő annak ismeretében, hogy Szikora 1986-ban a róla megjelent könyvben azt mondta, hogy kedvenc politikusai – sajátos duó! – Mahatma Gandhi és Kádár János.

Marilyn Manson július 20-án koncertezik a Budapest Parkban. A fellépés már telt házas.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!