szerző:
hvg.hu

Ma 70 éves a Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színész. Bár játszott számos drámai szerepet, népszerűségét leginkább a komédiás énjének, és a paródiáinak köszönheti. Mutatunk most ezek közül hetet, amin bármikor tudunk nevetni - sokadszorra is.

1968-ban a Ki it tud?-ban tűnt fel parodistaként:

Itt Rózsa Györgyöt és a Kapcsoltam című műsorát parodizálja:

2008-ban a magyar fociról, a labdarúgókról és az edzőkről készített paródiát a Gálvülgyi Show számára.

Számtalan kabaréjelenetben játszott, itt például a legendás Optikus c. darab Körmendi Jánossal:

Bár színházban számtalan szerepet játszott és játszik a legkülönbözőbb műfajokban, a film viszonylag ritkán (összesen nyolcszor) találta meg magának. Itt Tímár Péter Csinibaba című filmjében fakad dalra:

Nagyon sokan követték egy időben a Hati Hetes adásait, amelynek alapembere volt Gálvölgyi. Itt Bayor Imrét cukkolja:

Gálvölgyi volt talán az első, aki a bugyuta popdalszövegeket "komoly versmondósan" szavalta el, s ezzel sokaknak szerzett nevetős perceket. Ilyen például a Bulibáró Gálvölgyisen:

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Kossuth-díjas színészünk szülinapja egybeesik John Wayne, Kádár János, Miles Davis, Horst Tappert (Derrick), Kalapács József és Tarlós István főpolgármseter szülinapjával.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!