szerző:
hvg.hu

A legújabb felmérések szerint egyre népszerűbb „társkeresési forma”, hogy valaki az interneten keres magának szeretőt, olyannyira, hogy az egyik oldalra nem rég beregisztrált a százezredik viszonyt kereső magyar is.

Megcsalás és megcsalás közt is van különbség: például tudatos megcsalásról akkor beszélhetünk, ha még azelőtt megszületik a félrelépés vágya, még mielőtt megismernénk a konkrét személyt. Erre ma már egyre több az eszköz és a lehetőség, hiszen mára egy egész iparág épült a félrelépésre: online társkereső oldalak, ezen belül kimondottan hűtleneknek szólók, búvóhelyek, de a Facebook és a különböző telefonos randiappok is segíthetnek.

©

Az első hazai szeretőkereső oldalra december végén regisztrált be a százezredik hűtlenkedni vágyó társkereső, ami már a hazai lakosságszámhoz viszonyítva sem egy elhanyagolható adat. Székesfehérvárnak például 98 ezer lakosa van. A legnagyobb nemzetközi megcsalós társkereső oldal tavaly nyilvánosságra került adataiból pedig arra lehet következtetni, hogy világszerte több tízmillió hűtlenkedő ismerkedik az interneten. Angliában például már 1,2 millió tagja van az oldalnak és úgy tűnik, hazánkban is egyre többen vesznek igénybe ilyen online szolgáltatást.

Idehaza a titkos viszonyt keresők tavaly több mint három millió üzenetet váltottak egymással, és ha mindegyikük a társkereső oldalon töltött idejét összeadjuk, akkor elmondható, hogy 2015-ben több mint harmincezer napot szántunk hűtlenkedésre – derült ki a Viszony.hu adataiból.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!