szerző:
MTI

Életét veszítette Marco Simoncelli. A 24 éves olasz gyorsasági motorkerékpáros a vasárnapi malajziai vb-futamon bukott olyan szerencsétlenül, hogy az eset következtében meghalt. A viadalt előbb félbeszakították, majd végleg befejezettnek nyilvánították a tragédia miatt.

A tömegbukás az első kör vége előtt következett be a MotoGP kategóriában, a legmagasabb géposztályban, amikor egy kanyarban hárman - előbb Simoncelli, majd honfitársa, Valentino Rossi és az amerikai Colin Edwards - is elestek, utóbbi kettő sérülés nélkül megúszta az esetet, viszont bukásuk előtt mindketten áthajtottak a földön fekvő versenyzőtárson, akinek a motorját próbálták kikerülni. Marco Simoncellit kritikus állapotban szállították a szepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Nézze meg képeinket is!
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!