szerző:
hvg.hu

A közösség undort keltő tettként tekint a nemi erőszakra, Kiss László az egyetlen elfogadható döntést hozta azzal, hogy lemondott az úszók szövetségi kapitányi tisztéről – mondta a Figyelőnek adott interjúban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Joggal merül fel sokakban a gyanú, hogy az elmúlt időszakban kipattant ügyek valójában a szövetség vezetése, konkrétan Gyárfás Tamás ellen irányulnak mondta Deutsch Tamás a Figyelőnek.

Ezzel együtt az a véleménye, hogy helytelen volt a kiállás az úszószövetség részéről. De ami szerinte még nagyobb hiba volt, elsősorban Kiss részéről, hogy a sokszínű, strukturált nyilvánosság világában fogalmi képtelenség a félhomályban tartani bármit is, ami megtörtént. Márpedig most ez volt a helyzet közölte Deutsch.

Arra nem tudott válaszolni, hogy vissza kell-e vonni a volt sportvezető állami kitüntetéseit. Úgy fogalmazott, mindenkinek aludnia kell egyet a történtekre, a meccs utáni percekben sem lehet az öltözőben értékelni, mert aki megpróbálja, csak hibát követ el. Azt reméli, hogy a nagy felháborodást kiváltó ügy miatt a szülők nem fordulnak a sport ellen, attól viszont nem tart, hogy a szponzorációban is romboló hatású lenne az eset.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!