Mizsur András
Mizsur András

Az eldugult vécékre panaszkodó ausztrál sportolókkal ellentétben Henry Weir-nek nagyon tetszik a Rio de Janeiro-i olimpiai falu, és ezt a Twitteren is megosztotta követőivel.

"Megérkeztem az olimpiai faluba és remekül néz ki. A szobám barátságos, olyan, mintha otthon lennék"

- lelkendezett a Twitteren Henry Weir brit gyeplabdázó, miután beköltözött a riói olimpiai faluban lévő - első ránézésre elég puritán - szállására.

Az ausztrálok korántsem ilyen lelkesen nyilatkoztak néhány napja, amikor be akartak költözni riói szállásukra. Kitty Chiller, az ausztrál küldöttség vezetője közölte, a villanyvezetékek több helyen kilógnak a falból, a vízvezetékek szivárognak, a vécék pedig el vannak dugulva.

"Több mint ezer embert mozgósítottak az utolsó pillanatban, hogy megoldják a problémákat, ez azonban nem sikerült"

- jelentette ki Chiller, hozzátéve, hogy a következő három napban érkező sportolóikat máshol helyezik el.

Az ausztrálok panasza azért is kínos, mert Nawal El Moutawakel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs bizottságának elnöke 25 nappal a nyitóünnepség előtt azt mondta, az olimpiai falu és a versenyhelyszínek is tökéletes állapotban várják a rajtot.

Olimpiai falu Rio de Janeiro-ban
©

Ugyanakkor a Folha de Sao Paulo című brazil napilap értesülése szerint az amerikai, olasz és holland delegációk saját zsebből fizették ki a szálláshelyük lakhatóvá tételét.

Az apartmanok spártaian egyszerű berendezését már korábban is szóvá tették a sajtóorgánumok, például hogy több szobában is csak műanyag szekrények vannak. Az olimpiai faluban körülbelül 10 500 sportoló és 7000 fős személyzet tartózkodik majd.

Alakul az orosz olimpiai csapat, újabb versenyzők kaptak rajtengedélyt

A teniszezők és az íjászok után a vívók szövetsége is döntött az orosz versenyzők eltiltásáról. Az már korábban biztossá vált, hogy az atlétákon kívül hét orosz úszó sem indulhat a jövő hét pénteken startoló riói olimpián, de az orosz evezős csapatot is alaposan megtizedelte a nemrég kiadott WADA-jelentés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!