szerző:
hvg.hu/MTI

Szerdán megérkezett Rióba Usain Bolt hatszoros olimpiai bajnok, akiről nem sokkal korábban már külön üzenőfigura-kollekciót is kiadtak. Bolt lehet a riói éremszüret legnagyobb nyertese a várakozások alapján.

Helyi idő szerint szerdán éjszaka megérkezett Rio de Janeiróba a jövő pénteken kezdődő olimpia egyik legnagyobb sztárja, Usain Bolt. A hatszoros ötkarikás bajnok sprinter Brazíliában történelmi tettre készül, a célja ugyanis, hogy a pekingi és a londoni játékokhoz hasonlóan most is megnyerje a 100 és a 200 métert, illetve a 4x100-as váltót is aranyéremhez segítse.

A 30. születésnapját a játékok zárónapján ünneplő vágtázó felkészülése nem volt zökkenőmentes, sérülés miatt nem indult el az egy hónapja rendezett jamaicai válogatón, ami egyébként feltétele lett volna az olimpiai szereplésnek. Hazája szövetsége különleges mentességet adott neki, a kikötés annyi volt, hogy a múlt heti londoni Gyémánt Liga-viadalon rajthoz kell állnia, s ott megfelelő eredményt kell elérnie a csapatba kerüléshez.

Bolt a brit fővárosban aztán bizonyította, hogy a müncheni kezelések után felépült, és biztató formában van, a 200 métert könnyedén, 19.89 másodperces eredménnyel nyerte meg. Az atlétika elmúlt tíz évének legnagyobb alakja Rióban csatlakozik az 59 fős jamaicai atlétaválogatotthoz, mely már a helyszínen edzőtáborozik. A nyári játékok atlétikai versenyei augusztus 12-én kezdődnek. A férfi 100 méteres síkfutás selejtezőit és előfutamait augusztus 13-án, az elődöntőt és döntőt augusztus 14-én rendezik, míg a félkörös táv küzdelmeire 16-án, 17-én és 18-án kerül sor.

Bolt külön üzenetfigurákat is kapott, melyekkel szurkolni és elszontyolodni is hatásosan lehet majd a közösségi oldalakon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!