szerző:
hvg.hu

Több mint 200 ezren írták már alá. Kezdeményezője a Barcelona és a Paris Saint-Germain BL-nyolcaddöntőjének visszavágóját követeli megismételni.

A mérkőzés a Barcelona 6-1-es győzelmével és továbbjutásával ért véget. A katalán csapat történelmet írt, mert korábban egyetlen gárdának sem sikerült négygólos hátrányból a visszavágón kiharcolnia a továbbjutást az európai kupák történetében.

A nézők egy része szerint – közöttük nyilván többségben vannak a Paris Saint-Germain szimpatizánsai – a játékvezető az utolsó percekben hozott döntései azonban egyértelműen a Barcelonát segítették.

Például az ötödik, büntetőből született gól előtti szituációban, amikor Luis Suárez egyszerűen összeomlott a tizenhatoson belül az őt üldöző Marquinhos előtt. A visszajátszásokból látszik, hogy a két játékos között minimális volt a kontakt, az uruguayi rájátszott az esésre, Deniz Aytekin mégis sípolt, majd a tizenegyespontra mutatott. Miután pedig Neymar a kapuba talált, további öt percet hosszabbított, megpecsételve a franciák sorsát.

Az újrajátszásért egy Real Madrid-drukker, Luis Melendo Olmedo indított petíciót a change.org oldalon pénteken. Az aláírók száma vasárnapra elérte a 200 ezret.

"A Barcelona–PSG-meccs újrajátszását követelem. A történtek súlyos hatással voltak a PSG-re. A német Deniz Aytekin játékvezetői döntései a Barcelonának kedveztek. A meccsen bemutatott súlyos hibái miatt megkérdőjelezem a bíró alkalmasságát. Bizonyítékot is tudok mutatni bárkinek, aki kíváncsi rá" – írta a kezdeményező.

Bajnokok Ligája-mérkőzés újrajátszására korábban sosem volt még példa.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!